ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ HELİSE

Helise

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Helise Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 boyun kemiği
  • 9 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Kırmızı pul biber

Helise Nasıl Yapılır?

Aşurelik buğdayı bir gece önceden ıslatın. Boyun kemiğini ortadan ikiye bölüp 9 bardak su ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Kemik piştikten sonra üzerindeki etleri didikleyip soğumaya bırakın. Aşurelik buğdayı ve etleri bir tencereye alın. Üzerine kemiği pişirdiğiniz sudan 8 bardak kadar ekleyip aşurelik buğday taneleri iyice eriyene kadar pişirin. Pişen karışımı döverek iyice ezin. Tereyağını bir tavaya alarak eritin. Tuz ve karabiber ilave edip yemeğin üzerine gezdirin. Üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!