ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ HAVUÇLU FAVA

Havuçlu Fava

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuçlu Fava Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı kuru bakla
  • 1 havuç
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Havuçlu Fava Nasıl Yapılır?

Kuru iç baklayı akşamdan soğuk suda ıslatın. Ertesi gün havuçlarla beraber bir tencereye alın. Su ekleyip 15 dakika kaynatın. Çıkan köpüklü suyu döküp baklayı bir parmak geçecek kadar sıcak su ve dörde böldüğünüz soğanı ekleyip tekrar kaynatın. Haşlanan soğan, bakla ve havuçları blenderdan geçirin. Dereotunu incecik kıyın. Tuz, şeker ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Dikdörtgen bir kaba alarak üzerini düzleştirin. 4-5 saat buzdolabında bekletin. İyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!