ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ FIRINDA KÖFTELİ PATATES

Fırında Köfteli Patates

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Köfteli Patates Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 orta boy patates
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • Tuz

Köfte için

  • 500 gr kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber

Üzeri için

  • 2 büyük dilim köy ekmeği
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1~2 kırmızıbiber (isteğe göre)

Fırında Köfteli Patates Nasıl Yapılır?

Köfte için tüm malzemeyi çukur bir kapta iyice yoğurun. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Patateslerin kabuğunu soyup ince dilimleyin. Sosu için sütü, kremayı, rendelenmiş Hindistan cevizini ve tuzu çatalla karıştırın. Dilimlenmiş patatesleri ısıya dayanıklı fırın kabına aralarına köfteleri de yerleştirerek üst üste 3-4 kat olacak şekilde dizin. Sosunu dökün. Üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından alıp üzerini kapatacak şekilde köy ekmeğini yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peynirini ve zar şeklinde doğranmış biberleri de serpin. Fırının ısısını üstten ayarlayıp peynirlerin erimesi için tekrar fırına verin. Peynirler eriyip kızarınca fırından alın. Sıcak servis yapın.

Aklınızda bulunsun Fırında patates yemeğini, tercihinize göre ince dövülmüş tavuk eti ile değerlendirebilirsiniz. Veya eti tercih etmiyorsanız sosunda kullandığınız ılık sütün içinde bir tablet hazır tavuk bulyonu eritebilirsiniz. Böylece sosunuz daha lezzetli olacaktır.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!