ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ FIRINDA KARNABAHAR MÜCVER

Fırında karnabahar mücver

Fırında karnabahar mücver

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında karnabahar mücver tarifi için malzemeler

  • 1 kg karnabahar 
  • 2 büyük boy havuç 
  • 1 tatlı kaşığı tuz (haşlama suyu için) 
  • 1 limonun suyu 
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat 
  • 1 demet taze soğan 
  • Yarım demet maydanoz 
  • Yarım demet dereotu 
  • Yarım demet taze nane 
  • Yarım çay kaşığı kimyon 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri 
  • 1 su bardağı un 
  • 2 yumurta 
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı susam 
  • 1 yemek kaşığı çörek otu 

Servis için:

  • 1 kase süzme yoğurt 
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik 

Fırında karnabahar mücver Nasıl Yapılır

  • Karnabaharı iri parçalara ayırıp bir tencereye alın. Havuçları da doğramadan, bütün bir  şekilde tencerenin içine alın. Üzerini geçecek kadar su, muskat, 1 limonun suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Orta ateşte, sebzeler hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Sebzeler haşlanırken tüm yeşillikleri ince ince kıyın. Haşladığınız karnabaharı ve havuçları süzün. Havuçları rendeleyin. Karnabaharı  çatalla iri taneli kalacak şekilde ezin ve oda ısısında soğumaya bırakın.
  • Karnabahar ve havuçlar soğuyunca yoğurma kabına alın. Un dışındaki tüm malzemeyi ilave edin. Yoğurmaya başlayın. Kontrollü olarak unu azar azar ilave ederek köfte formu alacak şekilde bir kıvam ayarlayın. Elde ettiğiniz karnabahar mücveri hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda köfte şeklinde yuvarlayıp elinizle yassılaştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. En son üzerlerine zeytinyağı gezdirin, susam- çörek otu karışımından serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Süzme yoğurda kuru nane ve kuru kekik ekleyerek karıştırın ve mücver ile birlikte servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.