ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ EV YAPIMI KETÇAP

Ev yapımı ketçap

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ev yapımı ketçap tarifi için malzemeler

  • 2 soğan
  • 2 kg domates
  • 2 diş sarımsak
  • 50 ml elma sirkesi
  • 100 ml su
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 2 karanfil
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Ev yapımı ketçap Nasıl Yapılır

Rendelediğiniz soğan, domates, sarımsak, 30 ml sirke ve suyu orta ateşte 40 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede kalan sirke, tane karabiber, baharatlar ve defne yaprağını 10 dakika kısık ateşte pişirin. Domatesli karışımı blenderdan geçirip püre haline getirdikten sonra süzgeçten geçirin. Sirkeli karışıma ekleyin. Şekeri ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın. Ilındıktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.