ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ERİK MARMELATI

Erik Marmelatı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erik Marmelatı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg erik
  • 1 kg toz şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Yarım limon suyu

Erik Marmelatı Nasıl Yapılır?

Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkartın. Dörde bölüp bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ilave edip bir gece bekletin. Ertesi gün tereyağını ekleyip kaynatın. Marmelat kıvama gelince eriklerin kabuklarından ayrılması için tel süzgeçten geçirerek süzün. Süzdüğünüz erikleri bir taşım daha kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Marmeladı bir tepsiye döküp bir gün güneşte beklettikten sonra kavanozlara doldurup serin bir yerde saklayın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!