ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ EKŞİ MAYA EKMEK & SOMON FÜME

Ekşi Maya Ekmek & Somon Füme

Ekşi maya ekmek & somon füme

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekşi Maya Ekmek & Somon Füme Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 kaşık sirke
  • 500 ml su
  • Bir tutam tuz
  • 1 dilim ekşi maya ekmek
  • 80 g somon füme
  • 10 g frenk soğanı
  • 1 adet avokado

Ekşi Maya Ekmek & Somon Füme Nasıl Yapılır?

Ekşi mayalı ekmek üzeri tüketebileceğiniz harika bir atıştırmalık.

  • Hafif kaynayan suya sirke ve tuz ekleyin, kaşıkla karıştırarak bir akım yaratın ve içine yumurtaları tek tek kırın. 4 dakika pişen yumurtaları bir kevgir yardımıyla kağıt havlunun üzerine alın. Ekşi maya ekmeğini, üzerine hafif tereyağı sürerek fırında kızartın.
  • Labne peynirini, frenk soğanı ve bir tutam tuz ile tatlandırın. Karışımı ekşi maya ekmeğin üzerine sürün. Ardından ekmeğin üzerinde yan yana gelecek şekilde, dilimlenmiş avokado, poşe yumurta ve füme somon dizin. Üzerine bir tutam ince dilimlenmiş frenk soğanı serperek ekşi maya ekmek&somon fümeyi servis yapın.

Kolay kaparili somon füme tarifi için tıklayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.