ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ DOMATES PÜRESİ

> DOMATES PÜRESİ
Domates püresi
10 Kişilik
Hazırlama 5 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Domates püresi tarifi için malzemeler
  • 5 kg domates (Tercihen yumru domates)
  • 1 yemek kaşığı iri tuz (Tepeleme)
Domates püresi Nasıl Yapılır

  • Domatesleri yıkadıktan sonra pürüzsüz uç kısmını + şeklinde keskin bir bıçak yardımı ile işaretleyin. Kaynar suyun içinde 1 dakika beklettikten sonra süzüp baş kısmındaki yeşil bölümlerini alın, kabuğunu soyun. İrice doğrayıp mutfak robotuna aktarın. İri kalacak şekilde ezdikten sonra büyük bir tencereye aktarın. Orta ateşte, yarım saat kadar kaynamaya bırakın. Bu arada üzerinde biriken köpüğünü süzgeç yardımı ile temizlemeyi ihmal etmeyin. Tuzu ekleyin. 5 dakika sonra ocaktan alın. 
  • Sıcakken, sterilize edilmiş ve iyice kurulanmış kavanozların içine aktarın. Yine sterilize edilip kurutulmuş kapakla kavanozu sıkıca kapatın. Kavanozları tezgahın üzerinde ters çevirip soğuyana kadar bekletin. Daha sonra kullanmak üzere ışık almayan kiler dolabınızda saklayın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.