ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ CEVİZLİ İNCİR MARMELADI

Cevizli incir marmeladı

Cevizli incir marmeladı

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli incir marmeladı tarifi için malzemeler

  • 1 kg olgun siyah incir 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1/2 su bardağı su 
  • 1 diş karanfil 
  • 1 çubuk tarçın 
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu 
  • 1 çay bardağı ceviz içi (Suda bekletilip dış zarı temizlenmiş) 
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Cevizli incir marmeladı Nasıl Yapılır

Cevizli incir marmeladı ile kahvaltı sofralarınızın keyfini çıkarın.

  • İncirlerin kabuğunu soyun. Fındık büyüklüğünde parçalar halinde kesip tencereye aktarın. Üzerine suyu, şekeri, karanfil tanesini ve çubuk tarçını ilave edin. Önce yüksek ateşte, arada bir karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca içindeki çubuk tarçını ve karanfil tanesini çıkarın.
  • Pişen incirleri el blender’ı ile püre haline gelene dek ezin. Tekrar ocağın üzerine alın. İri doğranmış ceviz içlerini ve tereyağını ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatın. En son limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Marmelat sıcakken sterilize edilmiş kavanoza aktarın. Soğuyunca kapağını sıkıca kapatın. 

Kırmızı, sarı, mor renkli veya yeşil çizgili... Her biri kendine has lezzete sahip. Kurutulmuş incir tüm yıl boyunca hemen hemen her yerde bulunabilir.

Yabani incir reçeli tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.