Beşamelli Sebze

Beşamelli Sebze
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Beşamelli Sebze için

Malzemeler

  • 2 havuç
  • Yarım küçük karnabahar
  • Yarım küçük brokoli
  • 5 havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı sirke

Beşamel sos için

  • 2 çorba kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 15 gr margarin
  • 100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
Beşamelli Sebze

Nasıl Yapılır


Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim.

Karnabahar ve brokoliyi çiçek çiçek ayırın. Havuçları temizleyip verev şeklinde kesin. Sarımsakları soyup incecik dilimleyin. Geniş bir tencerede sirke ve sarımsak ilave edilmiş 1 su bardağı suyu kaynatın. Sebzeleri içine atıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 5 dakika kadar haşlayın. Süzüp bir kenarda bekletin.

Beşamel sos için derin bir sos tavasında margarini eritin. Unu ekleyip topaklaşmadan sürekli karıştırın. Azar azar süt ilave ederek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Bir taşım kaynatıp rendelenmiş kaşarpeynirini ilave edin. Ocaktan alın.

Sebzeleri ısıya dayanıklı bir kaba yayıp üzerine sarımsakları serpiştirin. Sosu üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo