ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BEŞAMELLİ SEBZE

Beşamelli Sebze

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Beşamelli Sebze Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 havuç
  • Yarım küçük karnabahar
  • Yarım küçük brokoli
  • 5 havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı sirke

Beşamel sos için

  • 2 çorba kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 15 gr margarin
  • 100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri

Beşamelli Sebze Nasıl Yapılır?


Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim.

Karnabahar ve brokoliyi çiçek çiçek ayırın. Havuçları temizleyip verev şeklinde kesin. Sarımsakları soyup incecik dilimleyin. Geniş bir tencerede sirke ve sarımsak ilave edilmiş 1 su bardağı suyu kaynatın. Sebzeleri içine atıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 5 dakika kadar haşlayın. Süzüp bir kenarda bekletin.

Beşamel sos için derin bir sos tavasında margarini eritin. Unu ekleyip topaklaşmadan sürekli karıştırın. Azar azar süt ilave ederek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Bir taşım kaynatıp rendelenmiş kaşarpeynirini ilave edin. Ocaktan alın.

Sebzeleri ısıya dayanıklı bir kaba yayıp üzerine sarımsakları serpiştirin. Sosu üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:17

beşamelli sebze çok güzel geldi bana sebze çok seviyorum harika bi tarif teşekkürler


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!