ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BALLI MISIR

Ballı mısır

Ballı mısır

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı mısır tarifi için malzemeler

  • 4 mısır
  • 6 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limonun suyu

Ballı mısır Nasıl Yapılır

  • Mısırları haşlayıp suyunu süzün.
  • Hardal, bal, tereyağı ve limon suyunu geniş bir kaseye alın. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın. İnce kıydığınız naneyi ilave edip karıştırın.
  • Sosu bir fırça yardımıyla mısırların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.