Ballı Mısır

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Ballı Mısır
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ballı Mısır için

Malzemeler

  • 4 mısır
  • 6 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limonun suyu
Ballı Mısır

Nasıl Yapılır

  1. Mısırları haşlayıp suyunu süzün.
  2. Hardal, bal, tereyağı ve limon suyunu geniş bir kaseye alın. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın. İnce kıydığınız naneyi ilave edip karıştırın.
  3. Sosu bir fırça yardımıyla mısırların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo