ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BALLI MISIR

Ballı Mısır

Ballı mısır

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ballı Mısır Tarifi İçin malzemeler

  • 4 mısır
  • 6 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limonun suyu

Ballı Mısır Nasıl Yapılır?

  • Mısırları haşlayıp suyunu süzün.
  • Hardal, bal, tereyağı ve limon suyunu geniş bir kaseye alın. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın. İnce kıydığınız naneyi ilave edip karıştırın.
  • Sosu bir fırça yardımıyla mısırların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!