ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BALIK KOKOREÇ

Balık kokoreç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balık kokoreç tarifi için malzemeler

  • 1 paket alaska mezgiti (6 parça)
  • 15~20 gurme karides
  • 7~8 diş sarımsak
  • 4 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Nane
  • Kekik
  • kimyon
  • Tuz
  • 1 baget ekmek

Balık kokoreç Nasıl Yapılır

Adım Adım Balık Kokoreç Yapımı:

İlk kez 1960'lı yıllarda Yunan mutfağında hazırlanan kokorecin ana malzemeleri, bağırsak ve iç yağdır. 1970'li yıllarda İzmir'den başlayıp Türkiye'ye yayılan bu yemek, sokak lezzetleri arasında yer alır. Yapımında genellikle kuzu veya dana eti kullanılsa da, son zamanlarda balık etine de yer verilir. Beyin fonksiyonlarını geliştirmesiyle bilinen mezgit, kokoreç yapımında tercih edilen balık türlerinden biridir. Ana vatanı Atlas Okyanusu olan bu besinin içeriğinde bol miktarda B12 vitamini bulunur. Dilerseniz, tadına baktıktan sonra vazgeçemeyeceğiniz balık kokoreç tarifine başlayabiliriz.

  • Suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra alaska mezgitini ve gurme karidesleri ekleyip 6-7 dakika haşlayın. Minik minik doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyun. Tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Fazla suyunu süzün. Sarımsakları ve biberleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
  • Zeytinyağını tavada ısıtın. Sarımsakları ve biberleri ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Doğradığınız alaska mezgiti ve gurme karidesleri ekleyip karıştırın. Domatesleri ekleyip pişirmeye devam edin. Malzeme suyunu çekince balık kokoreç hazır demektir.
  • Baget ekmeği dilimleyin ve fırında hafif kızartın. Hazırladığınız kokoreçleri ekmeklerin üzerine paylaştırın.
  • Balık kokoreci, midye dolma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Balık Kokoreç Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kılçıksız bir balık olan mezgiti temizlerken sırtındaki yüzgeçleri bıçakla temizleyin.
  • Balığın ensesinden karnına kadar olan kısmı çizin ve içindekileri çıkartın.
  • Karideslerin iç kısmını kullanmak istiyorsanız, kabuklarını soyun ve bol su ile durulayın.
  • Doğru kokoreç yapımının en önemli özelliği baharat kullanmaktır. Bu yüzden sevdiğiniz baharatları balık etiyle harmanlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Balık Kokoreç Kaç Kaloridir?

Balık kokorecin bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde fiziksel ve zihinsel gelişimi destekleyen bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Besin değerleri bakımından zengin olan balık yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, basit püf noktalarıyla kolayca hazırlanan karides güveç tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.