ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BAHARATLI KAYISI HOŞAFI

Baharatlı Kayısı Hoşafı

Baharatlı kayısı hoşafı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Baharatlı Kayısı Hoşafı Tarifi İçin malzemeler

  • 20 adet kuru kayısı (Çekirdekleri çıkartılıp ikiye bölünmüş) 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 10 bardak su 
  • 1 adet limon (Kabuğuyla birlikte dilimlenmiş) 
  • 3 adet karanfil
  • 1 adet tarçın çubuğu 
  • 2 adet yenibahar tohumu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat 
  • Küp, ince uzun veya kalp şeklinde farklı buzlar için
  • İnce traşlanmış Hindistan cevizi
  • 1-2 çay kaşığı suda bekletilmiş chia tohumu 
  • Su 

Baharatlı Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır?

Öncelikle buz küplerini hazırlayın. Bunun için ince rendelenmiş Hindistan cevizi parçalarını ve haşlanmış veya suda bekletilmiş chia tohumunu karıştırın. Suyu ekleyin. Bu karışımı buz küplerine doldurup buzlukta dondurun. 
  • Suyu, şekeri ve baharatları şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatın. 
  • Meyveleri ve limon dilimlerini ekleyin, 5 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
  • Sıcakken, önceden sterilize ettiğiniz kavanozlara doldurabilir, Ramazan ayı boyunca istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. 
  • Servis için hoşafı servis kaselerine veya bardaklarına paylaştırın. Buz küplerini de ekleyip hemen servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!