ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BAHARATLI KAYISI HOŞAFI

Baharatlı Kayısı Hoşafı

Baharatlı kayısı hoşafı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Baharatlı Kayısı Hoşafı Tarifi İçin malzemeler

  • 20 adet kuru kayısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 10 bardak su
  • 1 adet limon (Kabuğuyla birlikte dilimlenmiş)
  • 3 adet karanfil
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 2 adet yenibahar tohumu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • Buz küpleri için
  • İnce rendelenmiş Hindistan cevizi
  • 1-2 çay kaşığı suda bekletilmiş chia tohumu
  • Su

Baharatlı Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle buz küplerini hazırlayın. Hindistan cevizi parçalarını ince ince rendeleyin.
  • Daha sonra haşlanmış veya suda bekletilmiş chia tohumuyla karıştırın.
  • Üzerine su ekleyin ve bu karışımı buz kaplarına aktararak buzlukta bekletin.
  • Suyu, şekeri ve baharatları şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatın.
  • Meyveleri ve limon dilimlerini ekleyin, 5 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
  • Sıcakken, önceden sterilize ettiğiniz kavanozlara doldurabilir, Ramazan ayı boyunca istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
  • Servis için hoşafı servis kaselerine veya bardaklarına paylaştırın. Buz küplerini de ekleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!