Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15802 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1463 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1567 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10734 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Bulgurlu Biber Dolması
Yer Elması Salatası
Anasayfa
Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
Baharatlı Kayısı Hoşafı
Baharatlı Kayısı Hoşafı
20 Eylül 2023 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Tahinli Kurabiye Tarifi
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Yaprak Sarmanın Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
Patates Kızartırken Tuz Ne Zaman Atılmalı?
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Baharatlı Kayısı Hoşafı için
Malzemeler
20 adet kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
10 bardak su
1 adet limon (Kabuğuyla birlikte dilimlenmiş)
3 adet karanfil
1 adet tarçın çubuğu
2 adet yenibahar tohumu
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Buz küpleri için
İnce rendelenmiş Hindistan cevizi
1-2 çay kaşığı suda bekletilmiş chia tohumu
Su
Baharatlı Kayısı Hoşafı
Nasıl Yapılır
Öncelikle buz küplerini hazırlayın. Hindistan cevizi parçalarını ince ince rendeleyin.
Daha sonra haşlanmış veya suda bekletilmiş chia tohumuyla karıştırın.
Üzerine su ekleyin ve bu karışımı buz kaplarına aktararak buzlukta bekletin.
Suyu, şekeri ve baharatları şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatın.
Meyveleri ve limon dilimlerini ekleyin, 5 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
Sıcakken, önceden sterilize ettiğiniz kavanozlara doldurabilir, Ramazan ayı boyunca istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Servis için hoşafı servis kaselerine veya bardaklarına paylaştırın. Buz küplerini de ekleyerek servis edin.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Soğuk Alkolsüz Kokteyl
Alkolsüz İçecekler
Soğuk İçecekler
İçecek Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
30 Dakika
Glutensiz Kinoalı Kısır Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
15 Dakika
Ev Yapımı Zeytin Ezmesi Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
22 Dakika
Kaymaklı Menemen Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
50 Dakika
Bat Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
20 Dakika
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
30 Dakika
Mısır Konservesi Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.