ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI ŞEFTALİ REÇELİ

Antep Fıstıklı Şeftali Reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep Fıstıklı Şeftali Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg şeftali
  • 750 gr toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı bütün Antep fıstığı içi

Antep Fıstıklı Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır?

Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun. Küp şeklinde kesin. Şeftalileri tencereye alın. Şekeri ilave edin. Bir gün boyunca bu şekilde bekletin. Ertesi gün yüksek ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, şeftaliler yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin. En son limon suyu, bütün Antep fıstığı içini ve tereyağını ekleyin. Tencereyi ocaktan alın. Ilınmaya bırakın. Reçeli cam kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın. Serin ve kuru bir ortamda muhafaza edin. Afiyet olsun.

Leziz şeftali reçeli tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.