ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ PATLICANLI PİLAV

Patlıcanlı pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı pilav tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı kepekli pirinç
  • 4 patlıcan
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 küp şeker

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Patlıcanlı pilav Nasıl Yapılır

Kepekli pirinci geniş bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ilave edip 40 dakika bekletin. Alacalı soyup küp doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletip acısını çıkartın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Rendelediğiniz domates ve kızarttığınız patlıcanları ilave edip 2-3 dakika soteleyin. Suyunu süzdüğünüz pirinç, küp şeker, tuz ve kaynar suyu ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.