ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ PANCAR OTLU İSLİ FİRİK PİLAVI

Pancar Otlu İsli Firik Pilavı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pancar Otlu İsli Firik Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı firik
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr pancar otu
  • 2 su bardağı su
  • 2 haşlanmış pancar
  • Tuz

Pancar Otlu İsli Firik Pilavı Nasıl Yapılır?

Tereyağı ile ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Firiği ilave edip 2-3 dakika kavurun. Küp doğradığınız pancar ve pancar otunu ilave edin. 1-2 dakika daha kavurup tavuk suyu ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Servis yapın.

Nohutla harmanlanan  meşhur firik pilavı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!