ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KOSHARİ

Koshari

Koshari

Kosheri, koshery ya da kushery yemeği Mısır’ın geleneksel yemeğidir. Adeta bakliyat salatası olan bu yemek, oldukça doyurucu ve besleyicidir. Vejetaryen menülerine uygun bir yemek olan koshari, Mısır'da sokak lezzeti olarak satılır. Malzemeleriniz hazırsa koshari tarifinin yapım aşamaları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için Türkmen pilavı, karidesli siyah pirinç pilavı ve fırında asya usulü pilav tariflerine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

7 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Koshari Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç 
  • 1 su bardağı makarna 
  • 1 su bardağı yeşiil mercimek 
  • 3 su bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 adet soğan 
  • 2 adet karanfil
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Koshari Nasıl Yapılır?

  • Pirinç ve mercimek iki yarı kapta ılık suda ıslatılarak 1 saat bekletilir. 
  • Makarna bol tuzlu suda haşlanır süzülür. Pişen makarna yağda yapışmamaları için kavrulur.
  • Sarımsak ezilir. Yemeklik doğranan soğan ve sarımsak, sıvıyağ ile birlikte tencerede kavrulur. Kavrulan soğan ve sarımsak kenara alınır. 
  • Sos için tencereye tereyağı, su, tuz, karanfil, beyaz sirke, domates salçası ve ezilmiş sarımsak eklenerek 20 dakika pişirilir.
  • Soğan ve sarımsağın kavrulduğu tencereye tereyağı, su, tuz, karanfil, beyaz sirke, domates salçası, ezilmiş sarımsak ve süzülen pirinç ve mercimek ilave edilerek 20 dakika pişirilie.
  • Kat kat dizilir ve en üstüne kızarmış soğan ve sarımsak eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!