ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU MUTFAĞI YEMEKLERİ FIRINDA ASİAN TAVUKLU PİLAV

Fırında Asian Tavuklu Pilav

Fırında Asian tavuklu pilav

Deniz Berdan’dan Uzak Doğu mutfağına ait şahane bir pilav tarifi ile karşınızdayız. Yasemin pirinci, tavuk but, biber sosu, soya sosu ve kişniş ile hazırlanan bu pilav, yeni tatlar denemek isteyenler için idealdir. Damak zevkinize hitap edecek bu lezzeti hazırlamak için sizi mutfağa alalım.

Karidesli siyah pirinç pilavı ve suşi pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Asian Tavuklu Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 8 parça kemiksiz tavuk but
  • 2 su bardağı yasemin pirinci
  • 3 yemek kaşığı tatlı biber sosu (+ 2.pişirme için 2 yemek kaşığı ekstra)
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 4 diş sarımsak (İnce rendelenmiş)
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 adet kırmızı soğan (İri doğranmış) 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Servis için

  • Kızarmış soğan 
  • Taze kişniş (İnce kıyılmış)

Fırında Asian Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır?

  • Sosları ve esmer şekeri bir kasede karıştırdıktan sonra fırın kabına aldığınız tavuk butlarının üzerine dökün.
  • Daha sonra pirinç, sarımsak ile tavuk suyunu da ilave edin ve soğanı ekleyin.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derece sıcaklıkta ve alt-üst ayardaki fırında 1 saat pişirin. 
  • Sürenin sonunda fırından alarak folyoyu çıkarın ve bir fırça yardımıyla ikinci pişirme için ayırdığınız tatlı biber sosunu tavukların üzerine sürerek 220 derece sıcaklıktaki fırında 30 dakika daha pişirin.
  • Fırından alın ve üzerine kızarmış soğan ile taze kişnişi serptikten sonra sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!