Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15021 Tarif
Çocuk
378 Tarif
Çorba
1371 Tarif
Diyet
4437 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2505 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1447 Tarif
Pratik Yemek
6587 Tarif
Salata ve Meze
1440 Tarif
Sos
496 Tarif
Tatlı
9870 Tarif
Yöresel
2046 Tarif
Popüler Tarifler
Diyet Waffle
Fava
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Kestaneli Firik Pilavı
Kestaneli Firik Pilavı
Lezzet Test Ekibi tarafından test edildi
11 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Margarinsiz Limonlu Kurabiye Tarifi
Diyet 10 Dakika Poğaçası Tarifi
En Kolay Muhallebi Tarifi
Kolay Kakaolu Kek Tarifi
Tükürük Köftesi Tarifi
Patatesle Hızlıca Yapılan 10 Yemek
Az Malzemeyle Fark Yaratan Yoğurtlu 11 Nefis Tarif
Hızlıca Hazırlanıp Buzluğa Atılacak 8 Pratik Yiyecek
Duvaklı Pilavın Püf Noktaları
11 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren İlk İsim Belli Oldu!
Masterchef Eylül Soysal Kimdir?
Kestaneli Firik Pilavı için
Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 havuç
5-6 adet çiğ kestane
200 g firik
600 ml su
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
Yarım demet dereotu
Kestaneli Firik Pilavı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Bir tencerede yağları ısıtın. İncecik kıydığınız soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
Rendelenmiş havuçları, kabuğunu soyduğunuz ve zar şeklinde doğradığınız haşlanmış kestaneleri ilave edin. 5 dakika boyunca kavurun.
Yıkayıp süzdüğünüz firik bulgurunu ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra sıcak suyu, tuzu ve karabiberi de ilave edin.
Birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi iyice kısın. Haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın.
Bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın, yarım demet kıyılmış dereotunu serpip tencerenin kapağını kapatın. Demlendikten sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Video Tarifler
Bakliyat Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Pilav Tarifleri
Yöresel Tarifler
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pilav Tarifleri
35 Dakika
Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
35 Dakika
Pilavın En Doğal Hali: Siyez Bulguru Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
30 Dakika
Domatesli Pilav Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
20 Dakika
Tam Ölçülü: Tek Kişilik Pilav Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
40 Dakika
Mercimekli Soğanlı Pilav
Selinhdr
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.