Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15802 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1463 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1567 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10734 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Patatesli Pide
Milföy Pasta
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Kestaneli Firik Pilavı
Kestaneli Firik Pilavı
11 Kasım 2022 tarihinde güncellendi.
Lezzet Test Ekibi tarafından test edildi
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Çikolatalı Kütük Pasta Tarifi
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Mayasız Poğaçaya Süt Mü Yoğurt Mu Konulur?
Basmati Pirinç Neden Kavrulmaz?
Mantarın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?
Anne Köftesinin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Kestaneli Firik Pilavı için
Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 havuç
5-6 adet çiğ kestane
200 g firik
600 ml su
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
Yarım demet dereotu
Kestaneli Firik Pilavı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Bir tencerede yağları ısıtın. İncecik kıydığınız soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
Rendelenmiş havuçları, kabuğunu soyduğunuz ve zar şeklinde doğradığınız haşlanmış kestaneleri ilave edin. 5 dakika boyunca kavurun.
Yıkayıp süzdüğünüz firik bulgurunu ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra sıcak suyu, tuzu ve karabiberi de ilave edin.
Birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi iyice kısın. Haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın.
Bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın, yarım demet kıyılmış dereotunu serpip tencerenin kapağını kapatın. Demlendikten sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Video Tarifler
Bakliyat Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Pilav Tarifleri
Yöresel Tarifler
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pilav Tarifleri
25 Dakika
Mantarlı Kuskus Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
50 Dakika
Mengen Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
35 Dakika
Tereyağlı Pilav Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
30 Dakika
Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Kavurmalı Pilav Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.