ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KESTANELİ FİRİK PİLAVI

Kestaneli firik pilavı

Kestaneli firik pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli firik pilavı tarifi için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 havuç
  • 5-6 adet çiğ kestane
  • 200 g firik
  • 600 ml su
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet dereotu

Kestaneli firik pilavı Nasıl Yapılır

  • Bir tencerede yağları ısıtın. İncecik kıydığınız soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Rendelenmiş havuçları, kabuğunu soyduğunuz ve zar şeklinde doğradığınız haşlanmış kestaneleri ilave edin. 5 dakika boyunca kavurun.
  • Yıkayıp süzdüğünüz firik bulgurunu ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra sıcak suyu, tuzu ve karabiberi de ilave edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi iyice kısın. Haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın. Bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın, yarım demet kıyılmış dereotunu serpip tencerenin kapağını kapatın. Demlendikten sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.