ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KASTAMONU PİLAVI

Kastamonu pilavı

Kastamonu pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kastamonu pilavı tarifi için malzemeler

  • Yarım çay bardağı kabuksuz badem
  • 1 çay bardağı kuru sultani üzüm
  • 3 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı Siyez bulguru
  • 200 g haşlanmış nohut
  • 400 g haşlanmış kuru fasulye
  • Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Zerdeçal
  • Lahana turşusu
  • Kornişon turşu
  • 5-6 dal maydanoz

Kastamonu pilavı Nasıl Yapılır

  • Çiğ badem ve kuru üzümü geniş bir kaseye alın. Üzerine su ilave edip 40 dakika kadar bekletin. 
  • Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Siyez Bulguru, haşlanmış nohut, haşlanmış kuru fasulye, ceviz içi, yumuşayan badem ve üzümleri ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Pilavın üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. 
  • Küp doğradığınız turşular ve ince kıydığınız maydanozu dinlenen pilava ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.