ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ İÇ BAKLALI VE DEREOTLU BAHAR PİLAVI

İç Baklalı Ve Dereotlu Bahar Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İç Baklalı Ve Dereotlu Bahar Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 500 gr iç bakla
  • 1 soğan
  • 25 gr dolmalık fıstık
  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

İç Baklalı Ve Dereotlu Bahar Pilavı Nasıl Yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye zeytinyağını döküp ısıtın. Üzerine soğanı ilave edip soteleyin. Pirinci, fıstığı ve baklayı ilave edin. Orta ateşte 4-5 dakika kavurduktan sonra suyu, limon suyunu ve tuzu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynama başladıktan sonra kısık ateşte pirinç ve bakla yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış dereotunu ve karabiberi ekleyip karıştırın. 20 dakika demledikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Kısa sürede hazırlanan pratik bahar pilavı tarifi ile sofralarınızı renklendirin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!