ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ İÇ BAKLALI VE DEREOTLU BAHAR PİLAVI

İç baklalı ve dereotlu bahar pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İç baklalı ve dereotlu bahar pilavı tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 500 gr iç bakla
  • 1 soğan
  • 25 gr dolmalık fıstık
  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su veya tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

İç baklalı ve dereotlu bahar pilavı Nasıl Yapılır

Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye zeytinyağını döküp ısıtın. Üzerine soğanı ilave edip soteleyin. Pirinci, fıstığı ve baklayı ilave edin. Orta ateşte 4-5 dakika kavurduktan sonra suyu, limon suyunu ve tuzu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynama başladıktan sonra kısık ateşte pirinç ve bakla yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış dereotunu ve karabiberi ekleyip karıştırın. 20 dakika demledikten sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.