ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ HÜNKAR PİLAVI

HÜNKAR PİLAVI

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hünkar pilavı tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1.5 su bardağı bezelye
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 40 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı domates püresi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adaçayı yaprağı
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam rendelenmiş muskat
  • Tuz
  • Karabiber
  • 150 gr çemensiz pastırma
  • 1.5 su bardağı sıcak et suyu veya tavuk suyu
Hünkar pilavı Nasıl Yapılır

Bezelyeleri tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Tereyağının 1/3’ü ile 2 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanı yemeklik doğrayın ve pembeleşene kadar yağda kavurun. Kıyma ve ufalanmış pastırmayı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Kıyma kavrulunca et suyu ile inceltilmiş domates püresi, adaçayı yaprakları, kekik ve rendelenmiş muskatı ilave edin. Hafif ateşte biraz suyunu çekene kadar pişirin. Bezelyeleri de ekleyin ve bir taşım daha pişirin. Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Kalan tereyağını başka bir tencerede eritin ve pirinçleri ekleyin. 2-3 dakika kavurun. 1.5 su bardağı sıcak et veya tavuk suyunu ekleyin. Önce harlı, sonra kısık ateşte pişirin. Üzerine kağıt havlu kapatıp tencereyi ocaktan alın. Pilav demlendikten sonra yüksek kenarlı bir servis tabağına aktarın. Kıymalı ve pastırmalı harcı harcı pilavın üzerine yayın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!