ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ETLİ VE NOHUTLU FİRİK PİLAVI

Etli Ve Nohutlu Firik Pilavı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Ve Nohutlu Firik Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı firik
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 200 gr haşlanmış kuzu eti
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2.5 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Ve Nohutlu Firik Pilavı Nasıl Yapılır?

Tereyağı ve ayçiçeği yağını tencereye alıp ısıtın. Kıyılmış soğanı ilave edip kavurun. Firik ve bulguru ekleyip 2 dakika kavurun. 2.5 su bardağı et suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edin. Kaynadıktan sonra son olarak üzerine nohudu ve eti ekleyip kısık ateşte firik ve bulgur yumuşayana kadar pişirin. Servis yapın.

Dilerseniz, Hatay usulü firik pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!