Etli Ve Nohutlu Firik Pilavı

Etli Ve Nohutlu Firik Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Etli Ve Nohutlu Firik Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı firik
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 200 gr haşlanmış kuzu eti
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2.5 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Etli Ve Nohutlu Firik Pilavı

Nasıl Yapılır

Tereyağı ve ayçiçeği yağını tencereye alıp ısıtın. Kıyılmış soğanı ilave edip kavurun. Firik ve bulguru ekleyip 2 dakika kavurun. 2.5 su bardağı et suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edin. Kaynadıktan sonra son olarak üzerine nohudu ve eti ekleyip kısık ateşte firik ve bulgur yumuşayana kadar pişirin. Servis yapın.

Dilerseniz, Hatay usulü firik pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo