ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ERİKLİ PİLAV

ERİKLİ PİLAV

6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erikli pilav tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı baldo pirinç3 su bardağı su300 gr kuru erik2 çorba kaşığı tozşeker2 çorba kaşığı margarin1 tatlı kaşığı sıvıyağYarım çay bardağı soyulmuş bademYarım çay bardağı soyulmuş antepfıstığı1 tatlı kaşığı yenibahar1 tutam tarçınTuzHamur için: 1 yumurta2 çorba kaşığı zeytinyağı1.5 su bardağı un2 çorba kaşığı su1 tutam tuz
Erikli pilav Nasıl Yapılır

Erikleri üzerini örtecek kadar suyla birlikte tencereye alın. Tozşeker ve 1 kaşık margarini ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp soğuyunca çekirdeklerini çıkarın.

Kalan margarini tencerede eritip pirinci kavurun. 3 bardak su ve tuz ekleyin. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Badem ve fıstığı teflon tavada 1 tatlı kaşığı sıvı yağla birlikte kavurup pilava ekleyin. Tarçın ve yenibahar serpip harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile örtüp demlendirin.

Hamur için; yumurta, zeytinyağı, un, su ve tuzu karıştırıp yoğurun. Hamuru 30 santim çapında açıp orta kısmında yüzükle küçük daireler kesin. 15 cm çapındaki yuvarlak kek kalıbını yağlayıp hazırladığınız hamuru kenarları dışa taşacak şekilde yayın.

Deliklerin üzerine birer erik yerleştirin. Kalan eriği pilavla harmanlayıp hamurun üzerine yayın. Hamurun kenarlarını üzerine kapatın. Hamurun üzerine sıvıyağ sürüp sıcak fırında kızarıncaya kadar pişirin servis tabağına ters çevirip çıkarın. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.