ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KAYISILI VE ERİKLİ PİLAV

Kayısılı Ve Erikli Pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısılı Ve Erikli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı badem
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı dolma baharı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Çeyrek demet kıyılmış dereotu
  • Tuz

Kayısılı Ve Erikli Pilav Nasıl Yapılır?

Zeytinyağını tencerede ısıtın. Badem, fıstık ve üzümleri ekleyip kısık ateşte kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Baharatları, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın ve suyu ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar kapağını açmadan pişirin. Ocaktan alıp kapağını açmadan 10 dakika demlendirin. Kıyılmış dereotunu ekleyip harmanlayın ve servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.