ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ DUVAKLI PİLAV

Duvaklı pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Duvaklı pilav tarifi için malzemeler

Pilav için

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 15 gr tereyağı
  • Tuz

Kıymalı karışım için

  • 250 gr yağsız kıyma
  • 15 gr tereyağı
  • 1 su bardağı badem içi
  • Tuz
  • Karabiber

Duvaklı pilav Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Pirinci 30 dakika tuzlu sıcak suda bekletip süzün ve bir kenarda bekletin.

Yağı tencerede eritip pirinci ilave edin. Tahta bir kaşıkla 7-8 dakika kadar sürekli karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Kısık ateşe alıp suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Pilavı dinlendirmeye bırakın.

Ayrı bir tavada 4-5 çorba kaşığı su ile kıymayı kavurun. Suyunu çekince yağ ilave edip kavurmaya devam edin. Kavrulmuş bademler, tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın.

Pilavı servis tabağına alın. Taze kekik ile süsleyip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.