ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ BÖRÜLCELİ PİRİNÇ PİLAVI

Börülceli Pirinç Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Börülceli Pirinç Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • Yarım su bardağı börülce
  • 4 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Börülceli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Börülceleri bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün haşlayıp suyunu süzün. Tereyağını tencerede eritin. Suda bekletmeden pirinçleri ilave edin. Üzerine börülceleri ekleyip 4 dakika kavurun. Tuz ve et suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirip ocağın ısısını düşürün. 10 dakika daha pişirip yarım saat dinlendirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!