Börülceli Pirinç Pilavı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Börülceli Pirinç Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- Yarım su bardağı börülce
- 4 su bardağı et suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Börülceli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?
Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Börülceleri bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün haşlayıp suyunu süzün. Tereyağını tencerede eritin. Suda bekletmeden pirinçleri ilave edin. Üzerine börülceleri ekleyip 4 dakika kavurun. Tuz ve et suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirip ocağın ısısını düşürün. 10 dakika daha pişirip yarım saat dinlendirin. Ilık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR