ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ PİRİNÇLİ SEMİZOTU

Pirinçli Semizotu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pirinçli Semizotu Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr semizotu
  • 2/3 su bardağı pirinç
  • 150 ml su
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 soğan
  • ¼demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Pirinçli Semizotu Nasıl Yapılır?

Semizotunu bol suyla yıkayıp suyunu iyice süzdürün. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteleyin. İri parçalar şeklinde koparılmış semizotunu ilave edip 1-2 dakika kavurun. Limon suyu ve suyu ilave edip pişirin. Pirinç ve ince kıyılmış dereotunu da ilave edip yaklaşık 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Gerekirse sıcak su ilave edin. Ilık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!