ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ PEYNİRLİ PATLICAN KAYIĞI

> PEYNİRLİ PATLICAN KAYIĞI
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli patlıcan kayığı tarifi için malzemeler
  • 2 çorba kaşığı riviera zeytinyağı 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 3 bostan patlıcan 150 gr beyazbeynir 2 çorba kaşığı krempeynir 3-4 dal maydanoz Yarım demet taze soğan sapı Tuz
  • karabiber
Peynirli patlıcan kayığı Nasıl Yapılır

 Patlıcanları 4-5 mm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. 10 dakika tuzlu suda bekletin. Yıkayıp süzgece alın. Kağıt havlu ile kurulayıp yağlanmış ızgaraya dizerek közleyin. 
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisini 2 kaşık riviera zeytinyağı ile yağlayın. 2-3 taze soğan sapı ve maydanozu kıyıp derin bir kaba alın. Beyazpeynir, krempeynir ve karabiber ekleyip ezerek püre haline getirin. 
Düz zeminde her bir soğan sapının üzerine bir patlıcan dilimi yerleştirin. Üzerine peynirli karışımdan yayın, soğan sapıyla patlıcan dilimini fiyonk şeklinde bağlayın. Tuz serpin. Malzeme bitinceye kadar bütün dilimleri bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin. Üzerlerine galeta unu serpin. Sıcak fırında 4-5 dakika pişirip çıkarın. Ilınınca üzerlerine 2 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.