ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ PATATESLİ VE YUMURTALI MAKARNA

Patatesli Ve Yumurtalı Makarna

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Ve Yumurtalı Makarna Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 3 yumurta
  • 125 ml süt
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 6 yumurta
  • Patates püresi
  • Taze çekilmiş karabiber

Patatesli Ve Yumurtalı Makarna Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın ve yumurtaları kırıp süt ve tuz ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz sert kıvamlı hamuru 3 bezeye ayırın. Bezelerin üzerini nemli bir bezle örterek 2 saat bekletin. Bezelerin üzerine hafifçe un serpip incecik açın. 12 tane 15 cm’lik yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların ortasına orta kısmı çukur olacak şekilde patates pürelerini yerleştirin. Çukurlara birer yumurta kırın. Diğer makarna hamuru parçalarını pürelerin üzerine yerleştirip kenarlarını sıkıca kapatın. Kaynar suya ekleyip haşlayın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!