ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ PARMESANLI VE KUŞKONMAZLI MAKARNA

Parmesanlı Ve Kuşkonmazlı Makarna

Parmesanlı ve kuşkonmazlı makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Parmesanlı Ve Kuşkonmazlı Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket fettucine makarna
  • 150 gr kuşkonmaz
  • 40 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen
  • 1 su bardağı krema
  • 1çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri ya da kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Parmesanlı Ve Kuşkonmazlı Makarna Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı diri kıvamda haşlayıp süzün. Kuşkonmazları temizleyip küçük parçalara doğrayın. 
  • Tereyağını tavada kızdırın. Kuşkonmazları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Maydanoz, fesleğen, krema ve karabiberi ilave edip sürekli karıştırarak 3-4 dakika pişirin. 
  • Makarnayı servis tabağına alın. Kremalı karışımı üzerine gezdirerek dökün. Parmesan peynirini serpip taze fesleğen yaprakları ile süsleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın. 

Afiyet olsun.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!