ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ MANTARLI VE GRAVYER PEYNİRLİ MAKARNA

Mantarlı ve gravyer peynirli makarna

Mantarlı ve gravyer peynirli makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı ve gravyer peynirli makarna tarifi için malzemeler

  • 1/2 paket spagetti 
  • 1.5 su bardağı sıcak tavuk suyu 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 15-18 adet mantar 
  • 2 diş sarımsak 
  • Taze çekilmiş tuz 
  • 5 yaprak taze fesleğen 
  • 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş Kars gravyeri 
  • 1 çay bardağı krema 
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu 
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Mantarlı ve gravyer peynirli makarna Nasıl Yapılır

Mantarlı ve gravyer peynirli makarna lezzetiyle vazgeçilmeniz olacak.

  • Makarnayı 2 su bardağı tavuk suyu ve 4 bardak içme suyu ilave edilmiş kaynar suda haşlamaya bırakın. 
  • Sıvı yağı geniş bir tavada ısıtıp dilimlenmiş mantarları kavurun. Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun. Suyunu salınca tuzu ve kaynamakta olan makarna suyundan 1 bardak kadar alıp mantarlara ilave edin. 1-2 dakika daha orta ateşte pişirmeye devam edin. Taze fesleğeni, rendelenmiş limon kabuğunu ve suyunu ilave edin. Mantarlar karamel rengini alınca haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ve yarım bardak daha kaynayan makarna suyundan ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan almaya birkaç dakika kala rendelenmiş limon kabuğunu, benmari usulü ısıttığınız kremayı, Kars gravyerini ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Mantarlı ve gravyer peynirli makarnayı bekletmeden servis yapın.

Pazılı ve mantarlı makarna tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.