ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ MANTARLI VE ADAÇAYLI LİNGİUNİ MAKARNA

Mantarlı Ve Adaçaylı Lingiuni Makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı Ve Adaçaylı Lingiuni Makarna Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket linguini makarna

Sosu için

  • 25 g tereyağı
  • 250 g kestane mantarı
  • 1 diş sarımsak
  • 4~5 yaprak adaçayı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için

  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Mantarlı Ve Adaçaylı Lingiuni Makarna Nasıl Yapılır?

Makarnayı haşlayıp süzün. Sosu için tereyağını geniş bir tavada eritin. Dilimlediğiniz mantarları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ezdiğiniz sarımsak ve adaçayı yapraklarını ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Limon suyu, tuz ve baharatları ilave edin. Süzdüğünüz makarnayı sosun üzerine ilave ederek iyice karıştırın ve ocaktan alın. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serperek servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!