ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ MANTARLI VE ADAÇAYLI LİNGİUNİ MAKARNA

Mantarlı ve adaçaylı lingiuni makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı ve adaçaylı lingiuni makarna tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket linguini makarna

Sosu için

  • 25 g tereyağı
  • 250 g kestane mantarı
  • 1 diş sarımsak
  • 4~5 yaprak adaçayı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için

  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Mantarlı ve adaçaylı lingiuni makarna Nasıl Yapılır

Makarnayı haşlayıp süzün. Sosu için tereyağını geniş bir tavada eritin. Dilimlediğiniz mantarları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ezdiğiniz sarımsak ve adaçayı yapraklarını ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Limon suyu, tuz ve baharatları ilave edin. Süzdüğünüz makarnayı sosun üzerine ilave ederek iyice karıştırın ve ocaktan alın. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.