Mantarlı Ve Adaçaylı Lingiuni Makarna

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Mantarlı Ve Adaçaylı Lingiuni Makarna Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 paket linguini makarna
Sosu için
- 25 g tereyağı
- 250 g kestane mantarı
- 1 diş sarımsak
- 4~5 yaprak adaçayı
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Üzeri için
- Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Mantarlı Ve Adaçaylı Lingiuni Makarna Nasıl Yapılır?
Makarnayı haşlayıp süzün. Sosu için tereyağını geniş bir tavada eritin. Dilimlediğiniz mantarları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ezdiğiniz sarımsak ve adaçayı yapraklarını ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Limon suyu, tuz ve baharatları ilave edin. Süzdüğünüz makarnayı sosun üzerine ilave ederek iyice karıştırın ve ocaktan alın. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serperek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?