ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ KEÇİ PEYNİRLİ VE BRÜKSEL LAHANALI MAKARNA

Keçi peynirli ve Brüksel lahanalı makarna

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keçi peynirli ve Brüksel lahanalı makarna tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket fusili makarna

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 300 g Brüksel lahanası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 400 g mascarpone peyniri
  • 1 su bardağı krema
  • 2 su bardağı süt
  • 120 g keçi peyniri
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 6~7 dal maydanoz

Keçi peynirli ve Brüksel lahanalı makarna Nasıl Yapılır

Makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Sosu için ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında hafif soteleyin. İnce doğradığınız Brüksel lahanasını ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Brüksel lahanası karamelize olmaya başlayınca mascarpone peyniri, krema, süt ve keçi peynirini ilave edip peynirler eriyene kadar pişirin. Limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip 4-5 dakika daha pişirin. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip ocaktan alın. Süzdüğünüz makarnayı sosa ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.