Kabaklı Ve Safranlı Erişte

Kabaklı Ve Safranlı Erişte
23 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kabaklı Ve Safranlı Erişte için

Malzemeler

  • 1 paket erişte
  • 3 sarı minik kabak
  • 3 yeşil minik kabak
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çorba kaşığı kapari
  • 1 kırmızı dolmalık biberi
  • 150 gr tulum peyniri
  • 1 tutam toz safran
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
Kabaklı Ve Safranlı Erişte

Nasıl Yapılır

  1. Kabakların uç kısımlarını kesip dilimleyin. Kapariyi sudan geçirip süzün. Biberi temizleyip küp şeklinde doğrayın. Tulum peynirini ufalayın.
  2. Zeytinyağını tavada ısıtıp kabağı soteleyin. 1 kahve fincanı su ilave edip kabaklar yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin. 1 tutam tuzla tatlandırın.
  3. Erişteyi paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak haşlayın.
  4. Safranı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve erişteyi süzün.
  5. Kabaklı karışım, kırmızı dolmalık biber ve kapariyi ilave edip harmanlayın. Peynir ve pul biberi ekleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo