ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ KABAKLI VE SAFRANLI ERİŞTE

Kabaklı Ve Safranlı Erişte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabaklı Ve Safranlı Erişte Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket erişte
  • 3 sarı minik kabak
  • 3 yeşil minik kabak
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çorba kaşığı kapari
  • 1 kırmızı dolmalık biberi
  • 150 gr tulum peyniri
  • 1 tutam toz safran
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Kabaklı Ve Safranlı Erişte Nasıl Yapılır?

  • Kabakların uç kısımlarını kesip dilimleyin. Kapariyi sudan geçirip süzün. Biberi temizleyip küp şeklinde doğrayın. Tulum peynirini ufalayın.
  • Zeytinyağını tavada ısıtıp kabağı soteleyin. 1 kahve fincanı su ilave edip kabaklar yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin. 1 tutam tuzla tatlandırın.
  • Erişteyi paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak haşlayın.
  • Safranı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve erişteyi süzün.
  • Kabaklı karışım, kırmızı dolmalık biber ve kapariyi ilave edip harmanlayın. Peynir ve pul biberi ekleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!