Kabaklı Makarna Ve Yeşil Sos

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Kabaklı Makarna Ve Yeşil Sos Tarifi İçin malzemeler
- 1 paket mini midye makarna
- 1 adet büyük boy soğan
- 500 g kabak
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 4-5 dal kıyılmış dereotu
Kabaklı Makarna Ve Yeşil Sos Nasıl Yapılır?
Kabaklı makarna ve yeşil sos tarifi için malzemeler hazırsa başlayabilirsiniz.
- Kabakları yıkayın, kabuğunu kazımadan küp küp doğrayın. Soğanları soyup aynı şekilde küp küp doğrayın. Soğanları tuzla birlikte avucunuzun içinde iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın.
- Soğanları ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın, sarımsakları serpin ve zeytinyağını dökün. Çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. Makarna haşlanınca suyunu süzün. Kabağı ekleyip harmanlayın ve üzerine kıyılmış dereotu serpin. Dilerseniz soğuk servis yapabilirsiniz.
Yeşil sos
- 1 Kavanoz sos için
- 2 demet taze fesleğen
- 1 demet kuzukulağı
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 paket dolmalık fıstık
- 5 adet ceviz içi
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri (Veya toz parmesan)
Yıkayıp süzdüğünüz yeşillikleri mutfak robotuna aktarın. Sızma zeytinyağı, sarımsak, dolmalık fıstıklar ve ceviz içini ekleyin. Püre haline gelene dek karıştırın. Sos çok yoğun olursa 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edebilirsiniz.
Pratik soslu kabak makarna tarifi için tıklayın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR