Fındıklı Ve Pastırmalı Lazanya

Fındıklı Ve Pastırmalı Lazanya
25 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fındıklı Ve Pastırmalı Lazanya için

Malzemeler

  • 4 çorba kaşığı margarin
  • 250 gr lazanya
  • 500 gr ıspanak
  • 1 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1.5 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 3-4 dilim pastırma
  • 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çay kaşığı hint cevizi rendesi
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Fındıklı Ve Pastırmalı Lazanya

Nasıl Yapılır

  1.  Ispanağı temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Sarımsağı ezin, soğanı kıyın. Pastırma dilimlerinin çemenlerini çıkarıp küçük küçük doğrayın.
  2. 2 kaşık margarini tavada eritip sarımsak ve soğanı pembeleştirin. Ispanağı ekleyin, birkaç kez karıştırdıktan sonra 1 çay bardağı fındık, tuz, karabiber ve hint cevizi rendesini ilave edin.
  3. Karıştırıp ateşten alın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Lazanyaları tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün. 
  4. 1 kaşık margarini tavada eritin. Unu ekleyip hafifçe kavurun.
  5. Sütü azar azar döküp sürekli karıştırarak beşamel kıvamına gelinceye kadar pişirin. 1 tutam tuz serpin, karıştırıp ateşten alın.
  6. Fırın kalıbına birkaç kaşık beşamel sos dökün. Lazanya, ıspanaklı karışım, beşamel, pastırma ve peyniri sırasıyla üst üste dizin.
  7. Malzeme bitinceye kadar sıralamayı sürdürün. En üste kalan fındığı ve kaşarpeynirini serpin.
  8. 1 kaşık margarini küçük parçalara ayırıp lazanyaların üzerine serpiştirin. Fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo