ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ FINDIKLI VE PASTIRMALI LAZANYA

Fındıklı Ve Pastırmalı Lazanya

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındıklı Ve Pastırmalı Lazanya Tarifi İçin malzemeler

  • 4 çorba kaşığı margarin
  • 250 gr lazanya
  • 500 gr ıspanak
  • 1 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1.5 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 3-4 dilim pastırma
  • 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çay kaşığı hint cevizi rendesi
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Fındıklı Ve Pastırmalı Lazanya Nasıl Yapılır?

  •  Ispanağı temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Sarımsağı ezin, soğanı kıyın. Pastırma dilimlerinin çemenlerini çıkarıp küçük küçük doğrayın.
  • 2 kaşık margarini tavada eritip sarımsak ve soğanı pembeleştirin. Ispanağı ekleyin, birkaç kez karıştırdıktan sonra 1 çay bardağı fındık, tuz, karabiber ve hint cevizi rendesini ilave edin.
  • Karıştırıp ateşten alın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Lazanyaları tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün. 
  • 1 kaşık margarini tavada eritin. Unu ekleyip hafifçe kavurun.
  • Sütü azar azar döküp sürekli karıştırarak beşamel kıvamına gelinceye kadar pişirin. 1 tutam tuz serpin, karıştırıp ateşten alın.
  • Fırın kalıbına birkaç kaşık beşamel sos dökün. Lazanya, ıspanaklı karışım, beşamel, pastırma ve peyniri sırasıyla üst üste dizin.
  • Malzeme bitinceye kadar sıralamayı sürdürün. En üste kalan fındığı ve kaşarpeynirini serpin.
  • 1 kaşık margarini küçük parçalara ayırıp lazanyaların üzerine serpiştirin. Fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!