ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ FASULYE SOSLU RAVYOLİ

Fasulye soslu ravyoli

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fasulye soslu ravyoli tarifi için malzemeler

  • Hamur için: 4 kahve fincanı un 2 yumurta 1 çorba kaşığı zeytinyağı Bir tutam tuz İç malzemesi: 400 gr lor peyniri 1 çay kaşığı pulbiber 1 tutam tuz Fasulyeli sos için: 400 gr taze fasulye 3 diş sarımsak 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çorba kaşığı limon suyu 5 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz

Fasulye soslu ravyoli Nasıl Yapılır

Unun ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz ve zeytinyağını ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Top şeklinde kapatıp streç folyo ile sarın ve 30 dakika dinlendirin. 
Lor peyniri, tuz ve pulbiberi karıştırın. Hamuru ince yufka şeklinde açın. 10x12 santimlik dikdörtgenler halinde kesin. Hamurların ortasına peynirli karışımdan birer tatlı kaşığı yerleştirin.
Hazırladığınız hamurların herbirini ikiye katlayın, iki ucunu birleştirip bastırarak büyük bir ravyoli şekline getirin. Tuzlu suda haşlayıp süzün. Fıstıkları teflon tavada yağsız olarak kavurun.
Fasulye ve sarımsakları temizleyip 2 kaşık zeytinyağında kavurun. Robotta ezip kaşar peyniri, fıstık, limon suyu, tuz ve 3 kaşık zeytinyağını ekleyin. Karıştırıp ravyoli eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.