ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ EV ERİŞTESİ

> EV ERİŞTESİ
8 Kişilik
Hazırlama 50 dakika
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ev eriştesi tarifi için malzemeler
  • 500 gr makarnalık un4 yumurta1 çorba kaşığı zeytinyağı1 çay bardağı su1 çay kaşığı tuzYarım su bardağı un
Ev eriştesi Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları, zeytinyağı, su ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru bir kaba koyup üzerine nemli bez örtün. Yarım saat bekletin.

Hamuru tekrar yoğurup silindir şekli verin. Bıçakla dört eşit parçaya bölün.

Bezeleri açarken altına ve üstüne un serpin. Elinizle bastırıp büyütün. Merdaneyle 2 mm kalınlığında açın. Açtığınız yufkaları tek tek temiz bir örtü üzerine serin.

Üzerlerine un serptiğiniz yufkaları üç parmak genişliğinde rulo şeklinde sarın.

Ruloları keskin bir bıçak yardımıyla yarım cm kalınlığında kesin.

Şeritlerin yapışmaması için silkeleyip birbirinden ayırın. Temiz bir bezin üzerine yayın. Hazırladığınız erişteleri hemen haşlamayacaksanız kuruması için bekletin. Bezden yapılmış torbalarda saklayın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.