ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ DENİZ TARAĞI EŞLİĞİNDE REZENE SOSLU MAKARNA

Deniz Tarağı Eşliğinde Rezene Soslu Makarna

Deniz tarağı eşliğinde rezene soslu makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Deniz Tarağı Eşliğinde Rezene Soslu Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket makarna

Sosu için

  • 350 g deniz tarağı
  • 3 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak ezilmiş
  • 250 g taze mantar
  • 8-10 yaprak lahana
  • 50 g rezene
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz

Deniz Tarağı Eşliğinde Rezene Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. 
  • Sosu için, deniz taraklarını yıkayın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla suyunu çektirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağını ısıtın. Deniz taraklarını ilave edip tuz  ve karabiberle tatlandırın. 3-4 dakika pişirip bir tabağa alın. Tavaya kalan zeytinyağını ilave edin. Ezdiğiniz sarımsakları ve dilimlediğiniz mantarları ilave edip 4-5 dakika pişirin. Sarımsaklı mantarları bir tabağa alın. 
  • Aynı tavada tereyağını eritin. İnce kıydığınız lahana ve rezeneyi ilave edip 6-7 dakika daha pişirin. İnce kıyılmış maydanoz, limon suyu ve tuz ile tatlandırıp lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen lahanalara süzdüğünüz makarna ve pişirdiğiniz sarımsaklı mantarları ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Makarnayı bir servis kasesine alın. Üzerini deniz tarakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!