Datça Usulü Patlıcanlı Makarna

23 Nisan 2024 tarihinde güncellendi.
Datça Usulü Patlıcanlı Makarna
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Datça Usulü Patlıcanlı Makarna için

Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Sosu için

  • 10 çeri domates
  • 2 büyük boy patlıcan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem
  • Kekik
  • Tuz
Datça Usulü Patlıcanlı Makarna

Nasıl Yapılır

Makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Makarnayı ve tuzu ilave edip karıştırın. Yıkayıp kuruladığınız domatesleri ortadan ikiye bölün. Patlıcanları alacalı şekilde soyarak iri küp şeklinde doğrayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada zeytinyağını ısıtın. Domates ve patlıcanları ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte soteleyin. Ocağın altını kısarak 15 dakika daha pişirin. Çiğ bademleri ekleyin. Baharatlarla tatlandırıp karıştırarak ocaktan alın. Haşladığınız makarna ve hazırladığınız sosu bir tencereye alarak harmanlayın. Bir servis tabağına alarak servis yapın.

Klasik patlıcanlı makarna tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo