ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ DATÇA USULÜ PATLICANLI MAKARNA

Datça Usulü Patlıcanlı Makarna

Datça usulü patlıcanlı makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Datça Usulü Patlıcanlı Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Sosu için

  • 10 çeri domates
  • 2 büyük boy patlıcan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem
  • Kekik
  • Tuz

Datça Usulü Patlıcanlı Makarna Nasıl Yapılır?

Makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Makarnayı ve tuzu ilave edip karıştırın. Yıkayıp kuruladığınız domatesleri ortadan ikiye bölün. Patlıcanları alacalı şekilde soyarak iri küp şeklinde doğrayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada zeytinyağını ısıtın. Domates ve patlıcanları ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte soteleyin. Ocağın altını kısarak 15 dakika daha pişirin. Çiğ bademleri ekleyin. Baharatlarla tatlandırıp karıştırarak ocaktan alın. Haşladığınız makarna ve hazırladığınız sosu bir tencereye alarak harmanlayın. Bir servis tabağına alarak servis yapın.

Klasik patlıcanlı makarna tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.