ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ ÇEDAR PEYNİRLİ MAKARNA

Çedar Peynirli Makarna

Çedar peynirli makarna

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çedar Peynirli Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 küçük boy balkabağı
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 300 g makarna
  • 50 g tereyağı
  • 50 g un
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 500 ml süt
  • 200 g rendelenmiş ya da küçük doğranmış çedar peyniri
  • 50 g parmesanpeyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Çedar Peynirli Makarna Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 derecede ısıtın. 2.5 cm boyutunda küp doğranmış balkabağını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdirin. Balkabakları yumuşayana kadar 15-20 dakika kadar pişirin. Bu sırada makarnayı haşlayın.
  • Tavada tereyağını eritin, üzerine un ve hardalı ekleyin. Ardından sütü yavaşça ve sürekli karıştırarak ilave edin.
  • Kabakları fırından alın, çedar ve parmesan peyniri0 ile birlikte robottan geçirerek püre haline getirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.Püreyi, makarna ile derin bir kapta karıştırın.Fırın kabına alarak 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!