ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ BARBUNYA FASULYELİ VE PİRİNÇLİ GÖZLEME

BARBUNYA FASULYELİ VE PİRİNÇLİ GÖZLEME

6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 1 saat 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunya fasulyeli ve pirinçli gözleme tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı barbunya fasulyesi 2 su bardağı Amerikan pirinci 1 çorba kaşığı soya yağı 1 soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı mısır konservesi 4 lavaş ekmeği 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 dal taze soğan 4 çorba kaşığı yoğurt Yarım çay kaşığı kimyon Tuz
  • kırmızı tozbiber
Barbunya fasulyeli ve pirinçli gözleme Nasıl Yapılır

Barbunya fasulyesini akşamdan ıslatın. Sabah suyunu süzüp tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 1 saat pişirin. Pirinci yıkayıp süzün ve tuzlu suda haşlayın. 
Soğan ve sarımsakları kıyın. Soya yağını tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı kimyon ekleyerek soteleyin. Haşlanmış barbunya, pirinç ve mısır konservesini ekleyip karıştırın.
Gözlemelerin içine hazırladığınız pirinçli karışımı paylaştırın. Kaşar peyniri, ince doğranmış taze soğan ve yoğurt ilave edip rulo şeklinde sarın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.