Adaçaylı Ve Maydanozlu Makarna

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Adaçaylı Ve Maydanozlu Makarna Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr makarna
- 6~7 dal adaçayı
- 1 demet dereotu
- Çeyrek demet maydanoz
- 10 dal frenk soğanı
- Tuz
- ¾ çay bardağı zeytinyağı
Adaçaylı Ve Maydanozlu Makarna Nasıl Yapılır?
Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Makarnayı paket üzerindeki pişirme süresini dikkate alarak haşlayıp suyunu süzdürün.
Adaçayı, maydanoz, dereotu ve frenk soğanını ince kıyıp zeytinyağı ve tuzla beraber ezin. Sosu makarnaya karıştırın. Servis yapın.
Dereotu
Maydanozgiller familyasından, Doğu kökenli, Avrupa’ya Antik Çağ’da “sahte anason” ya da “rezene melezi” adıyla anılan aromalı bir bitkidir. Tohumları bütün Magrip mutfağında etlerle, Doğu ülkelerinde ve özellikle de dill adıyla bilindiği İskandinavya ülkelerinde somon ve tatlısu ıstakozlarına aroma katmak için kullanılır. Ülkemizde genellikle zeytinyağlı bakla ve enginar da tercih edilir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR