ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ YENİ YIL PASTASI

Yeni Yıl Pastası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yeni Yıl Pastası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı meyve şekerlemesi
  • 150 gr soyulmuş badem

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • 1.5 çay bardağı soğuk süt
  • 1 yumurta akı
  • Toz şeker
  • Çeşitli meyveler

Yeni Yıl Pastası Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Ayçiçeği yağı, süt ve vanilyayı ekleyin.
  • Un ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek ilave edin.
  • Meyve şekerlemelerini una bulayın ve badem ile birlikte hamura ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırın.
  • Kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirin ve hamuru kalıba aktarın. 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Tel ızgara üzerine ters çevirerek soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Keki kalıptan çıkartıp servis tabağına alın ve krem şantiyi üzerine yayın.
  • Meyveleri önce yumurta akına sonra toz şekere bulayıp şantinin üzerine yerleştirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!