ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ YENİ YIL PASTASI

Yeni Yıl Pastası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yeni Yıl Pastası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı meyve şekerlemesi
  • 150 gr soyulmuş badem

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • 1.5 çay bardağı soğuk süt
  • 1 yumurta akı
  • Toz şeker
  • Çeşitli meyveler

Yeni Yıl Pastası Nasıl Yapılır?

Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Ayçiçeği yağı, süt ve vanilyayı ekleyin. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek ilave edin. Meyve şekerlemelerini una bulayın ve badem ile birlikte hamura ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırın.

Kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirin ve hamuru kalıba aktarın. 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Tel ızgara üzerine ters çevirerek soğumaya bırakın.

Krem şantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Keki kalıptan çıkartıp servis tabağına alın ve krem şantiyi üzerine yayın. Meyveleri önce yumurta akına sonra toz şekere bulayıp şantinin üzerine yerleştirin. Servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.