ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ SÜZME YOĞURTLU YILBAŞI TAVUĞU

Süzme Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğu

Salata, çorba ve ana yemeklerin içerisinde kullanılan tavuk eti; hem doyurucu, hem de pratik bir besindir. Genellikle yılbaşı ve bayram gibi özel sofralarda yer verilir. Kas gelişimine destek olan bu besin, düşük kalorilidir. En çok tüketilen bölgeleri göğüs ve but olsa da, yılbaşı sofralarında bütün olarak sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, Lezzet'in bu muhteşem tarifi ile yılbaşı sofralarınıza ayrı bir özen katın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Süzme Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğu Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 bütün tavuk
  • Yarım limonun suyu
  • 100 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı maydanoz
  • Kekik karışımı

Garnitür için

  • 500 gr haşlanmış kestane
  • 1 su bardağı misket havuç
  • 1 su bardağı arpacık soğan
  • Tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber

Süzme Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğu Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısındaki tereyağını karıştırarak krema kıvamına getirin. Maydanoz, kekik karışımını, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Alüminyum folyoya rulo şeklinde sararak buzdolabında dondurun.
  • Tavuğu fırın tepsisine yerleştirin. Süzme yoğurt, limon suyu, tuz ve karabiberi küçük bir kasede çırpın. Karışımı tavuğun her tarafına eşit miktarda sürün.
  • 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Çeşnili tereyağından bir kaç dilim keserek pişmiş tavuğun üzerine yerleştirin.
  • Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve havuçlarla birlikte tencereye alın. Üzerine sıvıyağ ve 1 çay bardağı su gezdirip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kabukları soyulmuş kestaneleri ekleyip harmanlayın. Tavuğu servis tabağına alın. Kenarlarına hazırladığınız garnitürü yerleştirin.
  • Süzme yoğurtlu yılbaşı tavuğunu, patates köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Süzme Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğunun Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yılbaşı tavuğunu mutlaka sudan geçirin ve kağıt havlu ile kurulayın.
  • Dondurulmuş tavuk kullanacaksanız, oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
  • Kestaneleri bir gece önceden suda bekletin. Böylece daha çabuk pişecektir.
  • Tavuk etini pişirirken fırın kapağını açmayın. Pişirme süresinin sonlarına doğru çatal yardımı ile kontrol edebilirsiniz.

1 Porsiyon Süzme Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğu Kaç Kaloridir?

Süzme yoğurtlu yılbaşı tavuğunun bir porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir. Bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Bol proteinli tavuk yemekleri ile sofralarınıza renk katabilirsiniz. Dilerseniz, misafir ağırlarken sunabileceğiniz yılbaşı için tavuklu yemek tariflerine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!