ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ REZENELİ KUZU ETİ

REZENELİ KUZU ETİ

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rezeneli kuzu eti tarifi için malzemeler
  • 600 gr kemiksiz kuzu sırtı1 çay bardağı sıvıyağ4 rezene kökü1 su bardağı demi glace sos2 su bardağı kırmızı şarap4 dal taze biberiye
Rezeneli kuzu eti Nasıl Yapılır

Kırmızı şarabı tencereye alıp kısık ateşte 4 saat kaynatarak çektirin. Bütün haldeki kuzu sırtını tavada kızartın. Rezeneleri hafif haşlayıp doğrayın ve soteleyin. Rezeneyi servis tabaklarının ortasına yerleştirin. Kuzu sırtını dilimleyin ve etrafına dizin.

Üzerine kırmızı şarap sos ve demi glace sos gezdirin. Taze biberiye dallarıyla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.