ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ PEYNİRLİ SU BÖREĞİ

> PEYNİRLİ SU BÖREĞİ
6 Kişilik
Hazırlama 50 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli su böreği tarifi için malzemeler
  • 7 kahve fincanı un3 yumurta1 kahve fincanı su1 paket eritilmiş margarin1 kahve fincanı nişasta1 tatlı kaşığı tuzİç malzemesi:200 gr beyaz peynir4-5 dal dereotu4-5 dal maydanoz
Peynirli su böreği Nasıl Yapılır

Unu hamur kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Tuz, su ve yumurtaları ilave edip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 10 eşit parçaya ayırın. Her birini yuvarlayıp beze haline getirin.

Bezeleri nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. 9 bezeyi unlanmış zeminde üzerlerine nişasta serperek tepsi büyüklüğünde açın. Bir bezeyi tepsiden daha büyük açıp yağlanmış tepsiye yayın.

Tencereye su doldurup tuz ekleyerek kaynatın. Yufkaları 1 dakika haşlayıp kevgirle alın, soğuk suya batırıp çıkarın ve süzün. 4 yufkayı aralarına margarin sürerek tepsideki yufkanın üzerine yayın.

Dereotu ve maydanozu kıyıp peynirle karıştırın, böreğin üzerine serpin. Kalan 5 yufkayı da aralarına yağ sürerek tepsiye yayın. 2-3 kaşık margarin gezdirip 170 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.