ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ ÖZEL SOSLU IZGARA BALIK

ÖZEL SOSLU IZGARA BALIK

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Özel soslu ızgara balık tarifi için malzemeler
  • 6 levrek1 su bardağı sıvıyağ2 defne yaprağıKarabiberSos için:6 domates3 soğan1 havuç1 defne yaprağı1 çay kaşığı kekik2 diş sarımsak2 çorba kaşığı margarin2 çorba kaşığı un1 tutam tozşekerTuz
  • karabiber
Özel soslu ızgara balık hazırlanışı

Balıkları temizleyip yıkayın. Sıvıyağ, defne yaprağı ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın. Balıkları bu karışımın içinde yarım saat bekleterek marine edin.

Domatesleri ve soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Havucu temizleyip ince ince rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin.

Margarini eritip soğanı sote edin. Havuç, defne yaprağı, kekik ve sarımsağı ilave edip kavurun. Unu ekleyip pembeleştirin. Domatesi ilave edip pişirin. Tuz, karabiber ve şekeri serpin.

Balıkları marinattan süzerek alıp yağlanmış ızgaraya yerleştirin. İki taraflı olarak 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp hazırladığınız sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!