Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15789 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1457 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7483 Tarif
Salata ve Meze
1557 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10718 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Mısır Tempura
Mozaik Pasta
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Mantarlı Rulo Börek
Mantarlı Rulo Börek
22 Mart 2021 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Latte Pasta Tarifi
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
Muhallebili Milföy Tarifi
Fit Mozaik Pasta Tarifi
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
Atom Mezesi Yapmak İçin 5 Tüyo
Şef Hazer Amani Kimdir?
Un Helvası Yapmanın Püf Noktaları
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Turşuyu Ne Sertleştirir?
Mantarlı Rulo Börek için
Malzemeler
Hamur için:
1 kg patates
2 yumurta
3 su bardağı un
Tuz
Karabiber
İç malzeme:
500 gr mantar
2 soğan
50 gr margarin
Yarım çay bardağı süt kreması
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
Mantarlı Rulo Börek
Nasıl Yapılır
Patatesleri soyup tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp çatalla ezerek püre haline getirin.
Un, yumurta, tuz ve karabiber ilave edin ve yoğurup katı bir hamur haline getirin.
Kremayı limon suyu ile karıştırın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanları soyup küçük doğrayın.
40 gr margarini tencerede eritip soğanı kavurun. Mantar, tuz ve karabiberi ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Patates hamurunu 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdane ile 18 cm çapında açıp üzerine limonlu krema sürün.
Mantarlı içi paylaştırıp iki kenarını içe doğru katlayın ve sigara böreği şeklinde sarın. Malzemeler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
Fırın tepsisini sıvıyağla yağlayıp hazırladığınız mantarlı sarma börekleri dizin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp böreklerin üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına alıp 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Mantarlı Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Börek Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Börek Tarifleri
65 Dakika
Makarna Böreği Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
45 Dakika
Soya Soslu Balık Böreği
Selinhdr
Börek Tarifleri
50 Dakika
İçli Börek Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
30 Dakika
Pastırmalı Kalem Böreği Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
55 Dakika
3 Peynirli Puf Börek Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
75 Dakika
Ispanaklı Açık Börek Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.